Svadobná torta

Chcete, aby Vaša svadobná torta bola jedinečná a osobitá?

Upečte si ju sami!

S naším receptom a detailným návodom to zvládne každý. Vytvorte tortu presne podľa Vašich predstáv, s vlastnými farbami a dekoráciami, a dodajte jej osobitý nádych. Premeňte pečenie na zábavnú a tvorivú aktivitu. Prekvapte svojich hostí nádhernou a chutnou tortou, ktorá bude nezabudnuteľnou súčasťou Vášho veľkého dňa!

Korpus:

18 cm priemer forma, 10 cm výška
5 vajec /bielky/žĺtky
150g cukor práškový
125g hladká múka
100g mleté lieskové orechy
1 pol.lyžica kakao
1/2 prášok do pečiva

22 сm priemer, 10 cm výška
8 vajec /bielky/zĺtky
240g práškový cukor
200g hladká múka
160g mleté lieskové orechy
1 a 1/2 pol.lyžica kakao
1 prášok do pečiva

Postup:
Bielky vyšľaháme do hustej peny. Pridáme žĺtka znovu zašľaháme. Suché ingrediencie spojíme a zmiešame v miske metličkou. Na trikrát ich
primiešanie do vyšľahaných vajec metličkou ručne. Pečieme na papiery na pecenie vo forme na 150C cca 40-55min zaleží od velkosti formy.
Či sú správne upečené zistíme špáradlovým testom.

Plnka vnútorná na poschodovú tortu 18 a 22 cm

Vanilková plnka
1 liter šľahačky
500g mascarpone
150g práškový cukor
300g Ganáche z bielej čokolády

Ganache z bielej čokolády
300g biela čokoláda
300g šľahačka
Rozpustíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť
Ganache použijeme/rozdelíme do vanilkovej plnky a na obter torty.

Ganache z horkej čoko s nugátom
100g čokolády horkej
150g šlahacky 
100g nugát
Rozpustíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť. Vychladnutú plnku vyšľaháme na jemné špičky a dáme do cukrárskeho sáčiku.

Malinový vklad ( na2 ks )
400g mrazené maliny
100g malinové pyré
80g kryštálovy cukor
15g prášková želatína+1dcl studená voda
Mrazené maliny, malinové pyré a kryštálový cukor privedieme k varu a vypnene. Primiešame želatinu napučanu v studenej vode necháme rozpustiť
a nalejeme do foriem a dáme zamraziť.

Urobíme 2 vklady

Nugátový vklad
Nugát
Sekáne lieskové orechy
Nugát rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie a posypeme orechmi pomocou vykrajovatka vykrojíme kruh dáme zamraziť - urobíme 2 kruhy.

Plnka na obter torty
300g šlahačka
300g ganache biela
250g mascarpone
Všetky suroviny (vychladené) spolu vyšľaháme do hustého krému a obtierame tortu.

Ešte budeme potrebovať malinové pyré na zvlhčenie korpusov - podľa potreby.

Skladanie torty
1 - korpus potretý malinovým pyré - vanilková plnka spodok a po okrajoch - coko krém stred
2 - korpus potretý malinovým pyré - vanilkový krém - stred malinový vklad
3 - korpus potretý malinivým pyré - vanilkový krém  - nugátový chrumkavým vklad
4 - korpus