Citrónová tartaletka
Recept:
Korpus na tartaletky:
110g mäkké maslo
šipka soli
90g pr. cukor
60g hladká múka1
170g hladká múka2
Postup: Všetky suroviny okrem múky č.2 dáme do misy a s nádstavcom kotva na nízkom stupni suroviny spojíme.
Následne pridáme zvyšnú múku a vypracujeme cesto až kým sa nám úplne nespojí. Zabalíme do fólie a necháme odležať na cca 6 hodín v chladničke. Vaľkáme na pomúčenej doske na cca 3mm a pomocou perforovaného ráfika si vykrojíme spodnú časť tartaletky. Zvyšný pásik cesta vložíme do vnútra okolo okraju a prstami zľahka pritlačíme aby sa nám kraj spojil so spodnou časťou.
Pečieme na 150°C cca 12 min.
Krém 1:
125g kryštál cukor
65g žĺtka
100g citrónová šťava
10g citrónová kôra
100g maslo 82%
Postup: Suroviny okrem masla zohrejeme na 85°C (krém viditeľne zhustne). Na koniec pridáme maslo.
Krém 2:
50g práškový cukor
Postup: V mise všetko spolu vyšľaháme na hustý krém.
Krém 3:
100g Krém č. 1
Postup: Do vyšľahanej šľahačky zašľaháme vychladený krém č.1 a pridáme stužovač.
Skladanie:
Do tartaletky drezírujeme ešte horúci citrónový krém v tenkej vrstve (podľa chuti). Po jeho miernom zatuhnutí drezírujeme striedavo okrúhlou špičkou mascarpone (krém 2) a citrónový krém (krém 3).
Zdobenie:
Postup: z fólie na zákusky si vystrihneme vlnkový pás v požadovanej šírke ku veľkosti tartaletky a nanesieme na neho roztopené Deco melts. Musíme sledovať - tuhne rýchlo! Ešte pre zatuhnutím pás obtočíme okolo tartaletky.
Krúžka si vytvoríme vyliatim Deco melts na fólie a vykrojením kovovou vykrajovačkou po jemnom zatuhnutí.
Dozdobíme mätou a čokoládovými dekoráciami.