Vanilkové struky BIO 2ks 16-17cm
Kód: 510528Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vanilkové lusky od spoločnosti Eurovanille sú výrobené z bourbonskej vanilky. Vanilkové lusky sú vyrábané procesom sušenia, kedy sa zo jemných zelených luskov stávajú tvrdšie, hnedé lusky, ktoré tak dobre poznáme. V každom takomto struku sa nachádzajú malé čierne semienka, ktoré sú hlavným nositeľom chuti. Lusky môžeš použiť na prípravu rôznych čajových a iných koláčov, pudingov, plniek, zmrzliny, jogurtov a mnoho iných dezertov.
Vanilka má svoj pôvod v Mexiku a je plodom orchidei. Francúzsky cestovatelia ju priniesli na africký ostrov Madagaskar v 19. storočí a odvtedy je po celom svete toto výnimočné korenie spájané s ostrovom. Dnes je Madagaskar vedúcim producentom vanilky vo svete. V Mexiku bol kvet vanilky opeľovaný takzvanou včelou Melipona. Vďaka Almondovi Albiusovi, ktorý zistil, žemkvety sa dajú opeľovať aj ručne, sa vanilka môže produkovať v akejkoľvek tropickej oblasti, aj bez tejto špecifickej včely. Ručné opeľovanie je však pri vanilke veľmi náročné a delikátne, pretože sa musí uskutočniť práve keď sú kvety rozkvitnuté tesne po západe slnka. Dôvodom je, že kvety majú veľmi krátky život a odpadnú počas nastávajúcej noci. Aj preto je toto korenie také vzácne.
Firma Eurovanille sa už viac ako 30 rokov špecializuje na spracovávanie vanilky. Všetky procesy spojené s výrobou sa odohrávajú v špeciálnej továrni na severe Francúzska. Všetky produkty sú prírodné, nie sú do nich teda pridané vanilkové arómy ani dochucovadlá.
Foto je ilustračné
#zloženie#VANILKOVÉ STRUKY BIO 2KS BIO Madagaskarské bourbon vanilkové struky celé, neupravované, botanický druh: Vanilla planifolia, 14-16 cm. Zloženie: BIO Bourbon vanilkové struky. Distribútor: Ekvia s.r.o., Priemyselná 11, 949 01 Nitra, Slovenská republika. Návod na použitie / dávkovanie: podľa potreby/receptúry. Na dochutenie sladkých jedál, na prípravu dezertov, krémov, koktejlov, ochutených chladných i horúcích nápojov, zmzlín a čokolád. Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Chráňte pred slnkom a teplom. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: . Výživové údaje na 100 g: Energia 926 kJ/224 kcal. Tuky 8,6 g; z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g. Sacharidy 17 g; z toho cukry 10 g. Vláknina <0,5 g. Bielkoviny 4,0 g. Soľ 0,04 g.#zloženie#
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.