Veľkonočné vajíčko
Recept |
||||||
Korpus: |
||||||
500g | ||||||
200g |
|
|||||
170g | Voda (20°C) | |||||
100g | Olej | |||||
Postup: Suroviny spolu zmiešame, masu rozotrieme a pečieme na plechu výška cca 3cm. Po vypečení, vykrojíme kruhy priemer 6,5cm.
Plnka:
200g mlieko
40g kryštál. cukor
50g žĺtka
Postup: Mlieko privedieme do varu a následne pridáme žĺtky zamiešané s cukrom, prevaríme a pridáme čokoládu. Šľahačku vyšľaháme a zamiešame do nej vychladený krém.
Plnka2:
Postup: Vyvaľkáme nugát a vykrojíme krúžok priemer 4,5cm - 14g, položíme ho na vykrojený korpus a následne popritláčame na nugát mandle 7g
Linecké:
75g múka hladká
50g maslo
25g práškový cukor
Postup: Spolu vymiesime, vyvaľkáme a vykrojíme si 8cm kruhy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C - cca 6min.
Zdobenie:
500ml vodka
200g Callebaut mliečna čokoláda
Postup: Vodku si dáme zamraziť na -25°C a čokoládu si vytemperujeme, dáme do jednorazového vrecka na zdobenie. Odstrihneme si koniec, aby nám vznikol malý otvor. Vodku prelejeme do úzkej a vysokej nádoby (pohár, odmerka...). Následne do nej striekame čokoládu krúživými pohybmi - (nie všetku iba na veľkosť jedného hniezda) Vyberieme vidličkou a položíme na silikónovú podložku. Tento postup opakujem podľa počtu dezertov. Vodka musí byť zamrazená!
Skladanie: Krémom naplníme silikónovú formu, to nej vložíme kolieska korpusu s nugátom a lieskovými orechmi (nugátom smerom dole). Zatrieme krémom a dáme zamraziť. Po zamrazení dezert vyberieme, nastriekame Velvet sprejom a položíme na upečené linecké kolieska. Dozdobíme čokoládovými hniezdami a čokoládovými dekoráciami