Valentínsky bozk 2
Receptúra je uvedená na 40ks dezertov
Linecké cesto
300g hladká múka
200g margarín Favorit Delicreme
100g práškový cukor
30g Kakao
Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Dáme odležať do chladničky na cca 1 hodinu. Následne cesto vyvaľkáme a vykrojíme si kruhy, ktoré pôjdu pod dezert. Pečieme na 220 stupňov cca 5-6 minút.
Korpus:
500g zmes Credi Brownie
170g olej
100g voda
Postup: Všetky suroviny spolu na pomalých otáčkach šľaháme cca 3 min. Následne cesto vylejeme na plech v tenkej vrstve a pečieme na 200 stupňov cca 7 minút.
Krém:
500g krém Millac Gold
100g Fond Neutral
250g Mascarpone Mila 42%
100g Voda
Postup: Millac Gold vyšľaháme na 80%. Následne do nej pridáme fond Neutral rozmiešaný vo vode a mascarpone. Všetko zamiešame ručne.
Ovocie:
250g Mrazené maliny
100g cukor kryštál
35g Stužovač Sanatine ( vieme použiť aj klasickú želatínu)
70g Voda
Postup: Maliny s cukrom rozmixujeme. Sanatine stužovač vymiešame v horúcej vode a primiešame k malinám. Ovocie nalejeme do menšej formy pologule a dáme zamraziť.
Vrstvenie:
Do silikónovej formy nastriekame vrstvu krému do cca polovice. Vložíme zamrazené ovocie - jemne ho vtlačíme do krému. Z korpusu si vykrojíme krúžka veľkostne tak, aby nám vošli do silikónovej formy a netrčali. Nakoniec doplníme krémom a zarovnáme. Dáme zamraziť.
Zamrazené dezerty vyberieme z formy a nastriekame velvet sprejom, položíme na upečené linecké kolieska a dozdobíme čokoládovými dekoráciami.