Valentínske pralinky

Ponorte sa do sveta lásky a sladkého pokušenia s našimi exkluzívnymi čokoládovými pralinkami.

Pre milovníkov tmavej čokolády tu máme pralinky plnené hladkým orieškovým krémom 🌰, ponúkajúce jedinečnú harmoniu hojnosti
a elegancie. A pre tých, ktorí uprednostňujú jemnejšie potešenie, naše pralinky z bielej čokolády s lahodnou jahodovou ganážou 🍓 sú
tou pravou voľbou.

Užite si krásneho Valentína so svojou láskou a s našimi exkluzívnymi čokoládovými pralinkami.

Všetky polykarbonátové formy na pralinky nájdeš TU.

Pralinka z bielej čokolády - 48ks

Korpus:
Biela čokoláda 500g - Callebaut alebo Chocovic
Ruby čokoláda 100g

Ganáž:
Ruby čokoláda 200g
Smotana 33% 100g
Pasta Jahoda 🍓 40g
Maslo 🧈40g

Postup:
Čokoládu Ruby vytemperujeme podľa odporúčania na obale (45°C - 27°C -29/32°C🌡). Formy z vnútra potrieme čokoládou Ruby alebo nadrezírujeme
tenký pásik. Následne vytemperujeme bielu čokoládu podľa odporúčania na obale. V mikrovlnke ju zohrejeme na 45°C (pomôžeme si teplomerom),
následne ju schladíme na 27°C, aby nastala kryštalizácia a potom ju znova zohrejeme na pracovnú teplotu - 29/32°C. Formy zalejeme čokoládou,
prebytočnú čokoládu vylejeme z foriem, oceľovou škrabkou oškrabeme čokoládu z vrchu formy. Necháme vytuhnúť cca 3-12 hod. (15-20°C).
Do vytuhnutých foriem drezírujeme ganáž. Necháme opäť zatuhnúť pri teplote 15-20°C. Následne pralinky uzavrieme pätkou - zalejeme ju
vytemperovanou čokoládou a zarovnáme oceľovou špachtľou. Po vytuhnutí vyklopíme z foriem.

Pralinka z tmavej čokolády - 48ks

Korpus:
Tmavá čokoláda 500g - Callebaut alebo Chocovic

Náplň:
Orechový krém Twister Nocciola Bianca vegan 300g 

Dekorácia:
Farba zlatá Prášok zlatý 

Postup:
Formy na pralinky potrieme štetcom zlatou farbou alebo poprášime zlatým prachom. Čokoládu vytemperujeme podľa odporúčania na obale.
V mikrovlnke ju zohrejeme na 50°C (pomôžeme si teplomerom), následne ju schladíme na 27°C, aby nastala kryštalizácia a potom ju znova zohrejeme
na pracovnú teplotu - 32/34°C. Formy zalejeme čokoládou, prebytočnú čokoládu vylejeme z foriem, oceľovou škrabkou oškrabeme čokoládu z vrchu
formy. Necháme vytuhnúť cca 3-12 hod. (15-20°C). Do vytuhnutých foriem drezírujeme náplň. Necháme opäť zatuhnúť pri teplote 15-20°C. Následne pralinky
uzavrieme pätkou - zalejeme ju vytemperovanou čokoládou a zarovnáme oceľovou špachtľou. Po vytuhnutí vyklopíme z foriem.