Recept:
Korpus:
100g olej
200g voda
Postup: Všetky suroviny spolu miešame na pomalých otáčkach cca 3 min. Po vymiešaní dávkujeme do formy s priemerom 16cm. Pečieme pri 180°C 25min.
Ovocie:
170g jahody
50g voda
Postup: Ovocie rozmixujeme. Vriacou vodou zalejeme Sanatin a zamiešame do ovocia. Plníme do formy, alebo ráfika (veľkosť prispôsobíme, tak aby bol priemer menší ako silikónová forma na krém). Dáme zamraziť
Krém:
160g kyslá smotana 18%
Postup: Smotanu 33% a Sanatin si dáme variť, po zovretí odstavíme a pridáme bielu čokoládu, premixujeme ponorným mixérom. Prilejeme druhú časť chladenej smotany, opäť premixujeme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a ešte jeden krát premixujeme.
Linecké:
75g múka hladká
50g maslo
25g práškový cukor
Postup: Spolu vymiesime, vyvaľkáme a vykrojíme si kruh väčší od silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúra na 200°C - cca 6min.
Poleva: Mirror polevu zohrejeme na 45 stupňov a prifarbíme gélovou farbou. Dezert olievame pri teplote 29-30°C.
Skladanie:
Do silikónovej formy si navrstvíme krém, do ktorého vložíme zamrznuté ovocie. Nakoniec vložíme korpus z Velvetu a zatrieme zvyšným krémom. Dáme zamraziť. Po zamrazení si tortu olejeme Mirror polevou. Tortu položíme na linecký korpus.
Zdobenie:
Z Deco melts LIME Green si vytvoríme ,,obruč,, okolo torty - fóliu na dezerty si odstrihneme do požadovanej výšky a dĺžky. Deco melts foztopíme v mikrovlnke a nanesieme na fóliu. Počkáme pár sekúd kým nám začne tuhnúť a obtočíme okolo torty. Po zatuhnutí fóliu odstránime. Horný kruh - opäť si vylejeme Deco melts na fóliu počkáme kým začne trochu tuhnúť a okrúhlou vykrajovačkou vykrojíme kruh. Po zatuhnutí ho umiestnime na stred torty. Čokoládu mliečnu callebaut si vytemperujeme podľa návodu na obale a nalejeme ju do formy na vajíčko. Necháme zatuhnúť a vyklopíme. Roztopeným Deco Melts alebo čokoládou prelepíme vajíčko o podložku - pri práci používame chladiaci sprej (rýchlejšie nám spoj zatuhne. Do vajíčka vysypeme kokos, položíme kúsky ,,hniezda,, (recept pri dezerte .... ) a dozdobíme čokoládovými dekoráciami.