Stromček v kvetináči

         

Suroviny: 

         

Korpus:

         
485g

Zmes medové pláty

220g
         
60g Voda (20°C)        
165g Olej        
70g 

Med kvetový

       
Náplň a krém:          
2000g        
1000g         
1500g

Smotana 33%

       
380g Cukor práškový        
120g F Vanilla super pasta        
Dekorácia          
725g Beza klasik        
725g Cukor kryštál        
365g Voda        
180g Cukor práškový        
1g Farba potr. Zelená        
100 ks Čok. dek. Kvetináč teracota        

 

Postup: Norma na 100ks

1. Korpus:

Suroviny vymiesime
na hladkú masu, ktorú rozotrieme na papier (60x20cm). Upečieme, vychladnutý korpus namrvíme.

Korpus si viete robiť akýkoľvek podľa chuti. 

2. Krém:

Mascarpone, cukor a Vanilla super pastu zamiešame a pridáme vyšľahanú smotanu.

3. Dekorácia:

Z vody a kryšt. cukru pripravíme rozvar, ktorý šľaháme s Bezou klasik na pevný sneh.
Na koniec pridáme zelenú potravinársku farbu a preosiaty práškový cukor. Drezírujeme vianočné stromčeky primerane prispôsobené veľkosti čoko. kvetináča. Ako kmeň stromu použijeme paličku na nanuky. 
Na dozdobenie stromčeka môžeme použiť rôzne dekorácie (perličky, strúhaný kokos, oriešky, atď...). Stromčeky vysušíme v peci.

4. Zostavenie:

Do čok. kvetináča namrvíme korpus, nadrezírujeme náplň maliny v želé, následne krém z Mascarpone. Dáme do chladu zatuhnúť. Na koniec dekorujeme vopred pripraveným vianočným stromčekom.