Stromček v kvetináči
Suroviny: |
||||||
Korpus: |
||||||
485g |
Zmes medové pláty |
|||||
220g | ||||||
60g | Voda (20°C) | |||||
165g | Olej | |||||
70g |
Med kvetový |
|||||
Náplň a krém: | ||||||
2000g | ||||||
1000g | ||||||
1500g |
Smotana 33% |
|||||
380g | Cukor práškový | |||||
120g | F Vanilla super pasta | |||||
Dekorácia | ||||||
725g | Beza klasik | |||||
725g | Cukor kryštál | |||||
365g | Voda | |||||
180g | Cukor práškový | |||||
1g | Farba potr. Zelená | |||||
100 ks | Čok. dek. Kvetináč teracota |
Postup: Norma na 100ks
1. Korpus:
Suroviny vymiesime
na hladkú masu, ktorú rozotrieme na papier (60x20cm). Upečieme, vychladnutý korpus namrvíme.
Korpus si viete robiť akýkoľvek podľa chuti.
2. Krém:
Mascarpone, cukor a Vanilla super pastu zamiešame a pridáme vyšľahanú smotanu.
3. Dekorácia:
Z vody a kryšt. cukru pripravíme rozvar, ktorý šľaháme s Bezou klasik na pevný sneh.
Na koniec pridáme zelenú potravinársku farbu a preosiaty práškový cukor. Drezírujeme vianočné stromčeky primerane prispôsobené veľkosti čoko. kvetináča. Ako kmeň stromu použijeme paličku na nanuky. Na dozdobenie stromčeka môžeme použiť rôzne dekorácie (perličky, strúhaný kokos, oriešky, atď...). Stromčeky vysušíme v peci.
4. Zostavenie:
Do čok. kvetináča namrvíme korpus, nadrezírujeme náplň maliny v želé, následne krém z Mascarpone. Dáme do chladu zatuhnúť. Na koniec dekorujeme vopred pripraveným vianočným stromčekom.