Punčová kráska

Recept:

 

Korpus:

463g korpusová zmes

337g vaječná melanž (vajcia)

43g voda

Postup: Korpusovú zmes, vaječnú melanž a vodu šľaháme cca 6 minút. Po vyšľahaní si hmotu rozdelíme na 2 časti, jedna

ostane svetlá z ktorej rozotrieme dva biele pláty. Druhú časť si prifarbíme červenou potravinárskou farbou / ružovou a

taktiež rozotrieme 2 ružové pláty. Pečieme pri 200°C cca 6 min.  Po vychladnutí si z bieleho a ružového plátu vykrojíme

kolieska s priemerom 5,5 a 7cm 

 

Rozvar:

230g voda

150g cukor

70g rum

punčová aróma + rumová /podľa chuti a potreby/

Postup: Prevaríme cukor s vodou do bodu varu. Po vychladnutí zamiešame ostatné ingrediencie. 

 

Poleva:

150g práškové cukru

1 citrón

voda

farbivo

Postup: Do cukru vyžmýkame citrón, pridáme farbu a opatrne prilievame horúcu vodu do požadovanej hustej konzistencie. 

 

Skladanie:

Do čokoládovej gule si vložíme biele 5,5cm koliesko s drezírovacím vreckom navrstvíme rozmixovanú malinovú fruželinu

(džem) v tenkej vrstve, následne položíme na to ružové koliesko 7cm, zalejeme rozvarom /netreba šetriť nakoľko nám ho

čokoládová guľa udrží v zákusku/. Vložíme biele koliesko 7cm, zalejeme rozvarom, nadrezírujeme opäť malinovú fruželinu.

Necháme zatuhnúť a odstáť v chladničke. Na druhý deň zalejeme vrch polevou a dozdobíme čokoládovými dekoráciami