Punčová kráska
Recept:
Korpus:
43g voda
Postup: Korpusovú zmes, vaječnú melanž a vodu šľaháme cca 6 minút. Po vyšľahaní si hmotu rozdelíme na 2 časti, jedna
ostane svetlá z ktorej rozotrieme dva biele pláty. Druhú časť si prifarbíme červenou potravinárskou farbou / ružovou a
taktiež rozotrieme 2 ružové pláty. Pečieme pri 200°C cca 6 min. Po vychladnutí si z bieleho a ružového plátu vykrojíme
kolieska s priemerom 5,5 a 7cm
Rozvar:
230g voda
150g cukor
70g rum
punčová aróma + rumová /podľa chuti a potreby/
Postup: Prevaríme cukor s vodou do bodu varu. Po vychladnutí zamiešame ostatné ingrediencie.
Poleva:
150g práškové cukru
1 citrón
voda
Postup: Do cukru vyžmýkame citrón, pridáme farbu a opatrne prilievame horúcu vodu do požadovanej hustej konzistencie.
Skladanie:
Do čokoládovej gule si vložíme biele 5,5cm koliesko s drezírovacím vreckom navrstvíme rozmixovanú malinovú fruželinu
(džem) v tenkej vrstve, následne položíme na to ružové koliesko 7cm, zalejeme rozvarom /netreba šetriť nakoľko nám ho
čokoládová guľa udrží v zákusku/. Vložíme biele koliesko 7cm, zalejeme rozvarom, nadrezírujeme opäť malinovú fruželinu.
Necháme zatuhnúť a odstáť v chladničke. Na druhý deň zalejeme vrch polevou a dozdobíme čokoládovými dekoráciami.