Pohár TIRAMISU - kávové pokušenie

Tradičný taliansky dezert v pohári Vás určite nesklame!

Jemné vrstvy piškót dôkladne namočených v bohatej espresso káve, striedajúce sa s vrstvami jemnej mascarpone krémovej plnky,
posypané jemným kakaovým práškom, sú hlavné znaky dokonalého tiramisu. Tiramisu = Exkluzívny zákusok v pohári! 

Postup /10 pohárov/

Krém:
Vaječné žĺtka 4ks
Kryštálový cukor 130g 
Voda do rozvaru 50g 
Mascarpone 300g 
Mila 42%
Plátková želatína 2ks 
Smotana 35% 450g

Zostavenie a dekorácia:
Talianske piškóty (35ks) namočíme do silného espresa (600ml), do ktorého sme pridali 100 ml bieleho rumu. Namočené piškóty vkladáme
do pohára a následne drezírujeme mascarpone krém. Opakujeme vrstvenie. Na záver Tiramisu posypeme kakaovým práškom (10g)
a dekorujeme čokoládovou dekoráciou a lístočkami medovky.

Želáme veľa zábavy z prípravy tohto dezertu!