Pohár TIRAMISU - kávové pokušenie
Tradičný taliansky dezert v pohári Vás určite nesklame!
Jemné vrstvy piškót dôkladne namočených v bohatej espresso káve, striedajúce sa s vrstvami jemnej mascarpone krémovej plnky,
posypané jemným kakaovým práškom, sú hlavné znaky dokonalého tiramisu. Tiramisu = Exkluzívny zákusok v pohári!
Postup /10 pohárov/
Krém:
Vaječné žĺtka 4ks
Kryštálový cukor 130g
Voda do rozvaru 50g
Mascarpone 300g
Mila 42%
Plátková želatína 2ks
Smotana 35% 450g
Zostavenie a dekorácia:
Talianske piškóty (35ks) namočíme do silného espresa (600ml), do ktorého sme pridali 100 ml bieleho rumu. Namočené piškóty vkladáme
do pohára a následne drezírujeme mascarpone krém. Opakujeme vrstvenie. Na záver Tiramisu posypeme kakaovým práškom (10g)
a dekorujeme čokoládovou dekoráciou a lístočkami medovky.
Želáme veľa zábavy z prípravy tohto dezertu!