Pistáciový venček

Obľúbená klasika s exkluzívnou chuťou pistácie

 

Priprav si zásteru a hneď sa pusti do pečenia!

Suroviny

Korpus:
275 g TopCake Odpaľované cesto
550 g voda
180 g olej

Krém:
650 g mlieko plnotučné 3,5%
120 g krémový prášok LC
170 g cukor kryštál
170 g TopCake Pistácia pasta s kúskami pistácií
390 g Krém Millac Gold nesladený
1 g soľ

Glazúra
140 g Glazúra s pistáciovou príchuťou
10 g pistácie pražené sekané

Dekorácia
30 g pistácia celá lúpaná

Postup - receptúra na 50 ks

Korpus
Ingrediencie spolu zmiešame pomaly po dobu 1 minúty a následne rýchlo po dobu 5 minút. Následne drezírujeme venčeky na omastený
plech. Pečieme pri 210-220
°C cca 20 minút.

Krém
2/3 mlieka privedieme k varu. Do toho pridáme za stáleho miešania zvyšnú 1/3 mliekam kde sme rozmixovali krémový prášok a soľ.
Uvaríme krém, odstavíme z ohňa, pridáme cukor a na záver pistáciovú pastu. Po vychladnutí krému pridáme na pevno vyšľahaný krém
Millac Gold nesladený.

Zostavenie a dekorácie
Vychladnuté korpusy poťahujeme glazúrou. Do glazúry s pistáciovou príchuťou primiešame jemne zomleté pistácie. Dekorujeme lúpanou pistáciou. Venček prekrojíme a plníme krémom.

Prajeme dobrú chuť!