Pistáciové laskonky
Priprav sa na chrumkavé dobrodružstvo s pistáciovými laskonkami!
Tieto lahodné pusinky s neodolateľnou pistáciovou náplňou ťa uchvátia svojou bohatou chuťou a chrumkavosťou v každom jednom súste.
Priprav si zásteru a hneď sa pusti do pečenia!
Suroviny
Korpus:
Beza klasik - 310g
Voda - 310g
Cukor kryštál - 630g
Pistácie pražené sekané - 250g
Krém:
FC zmes na butter cream - 265g
Voda - 265g
Maslo - 320g
Nadrvené lyofilizované maliny - podľa chuti
Pistácia pasta - 130g
Dekorácia:
Pistácie pražené sekané - podľa chuti
Čoko dekorácia Origami srdce
Postup - norma na cca 50ks
Korpus:
Cukor, horúcu vodu a beza klasik sa spolu šľaháme do pevného snehu. Primiešať pistáciovú drť a na omastený a múkou vysypaný plech
rozotierame cez šablónu laskonky. Pečieme/sušíme na teplote 100 °C približne 70 minút, prípadne laskonky môžeme sušiť aj vo vyhriatej peci
na 150°C, ktorú po vkladaní laskoniek vypneme, a necháme ich do druhého dňa dosušiť. Krém: Vodu zamiešame so zmesou na butter cream
(necháme cca 1 hodinu odstáť), následne primiešame maslo a vyšľaháme na hladký krém. Následne do krému primiešame pistáciovú pastu
a nadrvené lyofilizované maliny.
Zostavenie a dekorácia:
Laskonku tvoria 3 korpusy, 2 vrstvy krému, na povrchu guľôčka krému posypaná drvenou pistáciou a dekorovaná červeným čokoládovým
srdiečkom alebo čerstvou malinou.
Dobrú chuť!