Lahodné makrónky - kávové, pistáciové a mango-marakuja

Hľadáte dokonalý recept na makrónky, ktoré potešia každého? Máme pre vás tri úžasné varianty!

Kávové makrónky: Spojte lahodnú chuť kávy s jemnou mandľovou múkou. Vytvorte hladkú hmotu, pripravte cukrový rozvar a pridajte
ho do vyšľahaných bielok. Pečené makrónky naplňte ganážou z horkej čokolády, smotany a instantnej kávy. Kávové zrnká na vrchu
dodajú finálny šmrnc.

Pistáciové makrónky: Ak milujete pistácie, tieto makrónky sú pre vás. Pridajte do mandľového cesta farbu, pripravte rozvar a zmiešajte
ho s bielkami. Po upečení makrónky nastriekajte želatínovým sprejom a posypte pistáciami a lyofilizovanými malinami. Náplň z bielej
čokolády, smotany a pistáciovej pasty dokonale doplní ovocná fruželína.

Mango-marakuja makrónky: Osviežte svoje dni tropickou chuťou. Mandľové cesto s farbou podľa želania, rozvar a vyšľahané bielka
spojte do dokonalého základu. Ganáž z bielej čokolády, smotany a ovocného pyré z manga a marakuje dodá makrónkam exotický
nádych. Povrch pofŕkajte riedenou farbou pre dokonalý efekt.

Vyskúšajte tieto recepty a vychutnajte si každý kúsok!

Pistáciové Makrónky - Elegancia a Jemnosť

KORPUS
200g mandľová múka
200g práškový cukor
72g bielka

ROZVAR
72g bielka
220g kryštálový cukor
80g voda

FARBA
gélová farba

NÁPLŇ
300g biela čokoláda Callebaut
150g smotana 33%
60g maslo 🧈
30g pistáciová pasta
100g fruzelina malina 🍓

DEKORÁCIA
želatína v spreji
lyofilizované maliny 🍓
pistácie

POSTUP
Preosejte mandľovú múku s práškovým cukrom, premiešajte s bielkami do marcipánovej konzistencie a prifarbite. Uvarte rozvar
z cukru a vody, vyšľahajte bielka na sneh, pridajte horúci rozvar a šľahajte do teploty 45°C. Spojte obe masy, dávkujte na papier
a pečte pri 110-130°C 18-30 minút. Po upečení nastriekajte gélom a posypte pistáciami a malinami. Náplň: zohrejte smotanu,
nalejte na čokoládu, pridajte maslo a pistáciovú pastu, nechajte stuhnúť a plňte makrónky.

Kávové Makrónky - Sladká Energia

KORPUS
200g mandľová múka

200g práškový cukor
72g bielka

ROZVAR
72g bielka
220g kryštálový cukor
80g voda

GANÁŽ
200g horká čokoláda Callebaut 🍫 

200g smotana 33%
70g maslo 🧈
5g instantná káva

POSTUP
Preosejte mandľovú múku s práškovým cukrom, premiešajte s bielkami do marcipánovej konzistencie a prifarbite. Uvarte rozvar
z cukru a vody, vyšľahajte bielka na sneh, pridajte horúci rozvar a šľahajte do teploty 45°C. Spojte obe masy, dávkujte na papier
a pečte pri 110-130°C 18-30 minút. Ganáž: zohrejte smotanu s kávou, nalejte na čokoládu, pridajte maslo a nechajte stuhnúť.

Mango-Marakuja Makrónky - Exotický Výbuch Chuti

KORPUS
200g mandľová múka

200g práškový cukor
72g bielka

ROZVAR
72g bielka

220g kryštálový cukor
80g voda

FARBA
gélová farba

NÁPLŇ
400g biela čokoláda Callebaut

50g ovocné pyré mango
100g ovocné pyré marakuja
50g smotana 33%
100g maslo 🧈

DEKORÁCIA
želatína v spreji

POSTUP
Preosejte mandľovú múku s práškovým cukrom, premiešajte s bielkami do marcipánovej konzistencie a prifarbite. Uvarte rozvar
z cukru a vody, vyšľahajte bielka na sneh, pridajte horúci rozvar a šľahajte do teploty 45°C. Spojte obe masy, dávkujte na papier
a pečte pri 110-130°C 18-30 minút. Dekorujte podľa potreby. Náplň: zohrejte smotanu s ovocným pyré, nalejte na čokoládu,
pridajte maslo a nechajte stuhnúť. Plňte makrónky a pofŕkajte farbou.