Krémeš Deluxe

DSC_4156

Recept:

Cesto:

500g hladká múka

60g maslo

140g práškový cukor
 
 
1ČL sódy
 
3PL med
 
55ml mlieka
 
Postup: Všetky ingrediencie okrem múky dáme do misky a miešame nad parou - kým sa nám zmes nespojí. Následne
 
zapracujeme postupne múku až kým sa nám cesto nebude lepiť. Spracované cesto rozdelíme na rovnaké časti podľa
 
veľkosti plechu, rozvaľkáme a pečieme pri teplote cca 190°C - 5-8 minút - treba sledovať rúru, aby sme ho nepresušili. 
 
 
Krém 1:
 
 
1100ml voda
 
250g maslo
 
 
Postup: Krém Napoleon a vodu zmiešame a následne šľaháme spolu s maslom a margarínom. Hotový krém rozotrieme na
 
medový korpus a dáme zatuhnúť. 
 
 
Krém 2:
 
 
 
100ml voda
 
Postup: Šľahačku vyšľaháme na 80% a následne zašľaháme stužovať rozrobený vo vode.  Šľahačkový krém vrstvíme na
 
krém č. 1 - ale až po jeho zatuhnutí a prikryjeme druhým medovým korpusom. Po zatuhnutí krájame na väčšie kocky, ktoré
 
rozrežeme ešte na polovicu, aby nám vznikli trojuholníky. 
 
Dekorujeme šľahačkou a čokoládovými ozdobami.