Karamelový veterník

Stará dobrá klasika 

Ak miluješ sladké a domáce dobroty, tento koláč je pre teba povinnou jazdou! Jeho chuť ťa jednoducho očarí.

Suroviny

Korpus:
110 g TopCake Odpaľované cesto
220 g voda
60 g olej

Krém:
150 g FC zmes na Buttercream
150 g voda
300 g smotana 36%
150 g FC ochucovacia pasta Karamel
850g Krém Millac Gold nesladený

Poleva:
100 g Fondánová poleva - Belgofondant
10 g FC ochucovacia pasta Karamel

Postup

Korpus
Suroviny na korpus zmiešame v šľahacom stroji - 1 minútu pomaly, potom 6-8 minút na stredných otáčkach. Tvarujeme veterníky (20g/ks)
na pečiaci papier, postriekame vodou a pečieme pri 190/200°C 20-25 minút do zlatožlta.

Krém
Zmes na Buttercream zamiešame s vodou, necháme hodinu odstáť. Primiešame vyšľahanú 36% smotanu. Krém Millac gold vyšľaháme
s ochucovacou pastou na pevnú šľahačku.

Poleva
Fondánovú polevu zohrejeme s ochucovacou pastou.

Vychladnuté korpusy potiahneme polevou, prekrojíme, plníme krémom a šľahačkou a nakoniec prikryjeme vrchom.

Prajeme dobrú chuť!