Éclair mix 5 druhov
Recept cesto na cca 50ks:
1 300g Voda
85g Olej
Postup: Všetky suroviny pomocou biskupskej metly miešame cca 3-4min. do homogénnej masy. Cesto drezírujeme špičkou (hladkou alebo hviezdicovou) na plech so silikónovou podložkou pre éclairy, aby mali rovnakú veľkosť a tvar. Rúru predhrejeme na 200°C s prázdnym plechom v dolnej časti. Po vyhriatí vložíme éclairy a do spodného pekáča nalejeme 50ml vody aby sme cesto zaparili - rúru hneď zatvoríme. Pečieme približne 35-40 minút na 190°C.
Krém:
1. Malinový
50g prepasírované maliny
Postup: Smotanu vyšľaháme na 60% a primiešame stužovač, šľaháme. Do vyšľahanej primiešame vychladnuté prepasírované maliny a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.
Poleva: Dozdobíme krémom - ozdobnou špičkou a čerstvým ovocím.
2. Čokoládový
Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom. Hotovú plnku necháme vychladnúť pri izbovej teplote a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.
Poleva: Čokoládový mirror + čokoládová dekorácia margarétka
3. Kokosový
Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom a pridáme kokos. Hotovú plnku necháme vychladnúť pri izbovej teplote a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.
Poleva: roztopená biela čokoláda Callebaut + kokos
4. Pistáciový
60g práškový cukor
30g pistáciová pasta (alebo podľa chuti)
Postup: Smotanu spolu s mascarpone a práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme ochucovaciu pastu a najemno mleté pistácie. Drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.
Poleva: Deco melts roztopené. Na dodzdobenie čokoládové dekorácie a pistácie.
5. Nugátový
Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom a pridáme zohriaty nugát, ešte premixujeme. Primiešame orechy a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.
Poleva: roztopená mliečna čokoláda Callebaut + nasekané lieskovce + jedlé zlato