Éclair mix 5 druhov

DSC_4718-2

Recept cesto na cca 50ks:

865g Brandmasse Ei

1 300g Voda

85g Olej

 

Postup: Všetky suroviny pomocou biskupskej metly miešame cca 3-4min. do homogénnej masy. Cesto drezírujeme špičkou (hladkou alebo hviezdicovou) na plech so silikónovou podložkou pre éclairy, aby mali rovnakú veľkosť a tvar. Rúru predhrejeme na 200°C s prázdnym plechom v dolnej časti.  Po vyhriatí vložíme éclairy a do spodného pekáča nalejeme 50ml vody aby sme cesto zaparili - rúru hneď zatvoríme. Pečieme približne 35-40 minút na 190°C.

 

Krém:

1. Malinový

300g smotana

50g prepasírované maliny

stužovač šľahačky malinový

Postup: Smotanu vyšľaháme na 60% a primiešame stužovač, šľaháme. Do vyšľahanej primiešame vychladnuté prepasírované maliny a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: Dozdobíme krémom - ozdobnou špičkou a čerstvým ovocím.  

 

2. Čokoládový

150g horká čokoláda

220g smotana

Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom. Hotovú plnku necháme vychladnúť pri izbovej teplote a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

 Poleva: Čokoládový mirror + čokoládová dekorácia margarétka

 

3. Kokosový

300g biela čokoláda Callebaut

180g smotana

50g kokos

Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom a pridáme kokos. Hotovú plnku necháme vychladnúť pri izbovej teplote a drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: roztopená biela čokoláda Callebaut + kokos

 

4. Pistáciový

150g smotana

150g mascarpone

60g práškový cukor

30g pistáciová pasta (alebo podľa chuti)

40g namleté pistácie

Postup: Smotanu spolu s mascarpone a práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme ochucovaciu pastu a najemno mleté pistácie. Drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: Deco melts roztopené. Na dodzdobenie čokoládové dekorácie a pistácie.

 

5. Nugátový

300g biela čokoláda Callebaut

180g smotana

50g nugát

30g pomleté lieskovce

Postup: Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Mixujeme ponorným mixérom a pridáme zohriaty nugát, ešte premixujeme. Primiešame orechy a necháme  vychladnúť pri izbovej teplote. Drezírujeme špičkou zo spodnej časti éclair.

Poleva: roztopená mliečna čokoláda Callebaut + nasekané lieskovce + jedlé zlato