Cupcake
Cupcake s karamelom 20 ks
Suroviny:
Karamelový korpus: | 580 | g | Trená hmota Toffi – zmes na prípravu karamelového korpusu | ||
205 | g | Vaječná melanž (vajce) | |||
235 | g | Olej | |||
115 | g | Voda | |||
65 | g | Čokoláda tmavá Cori | |||
20 | ks | Košíčky na muffiny | |||
Čokoládový krém: | 450 | g | Smotana s extra nášľahom 35% | ||
25 | g | Glukózový sirup | |||
125 | g | Čokoláda tmavá TOBADO 64,5% | |||
Karamelový krém: | 110 | g | Kondenzované mlieko sladené karamelové | ||
50 | g | Smotana s extra nášľahom 35% | |||
Dekorácia: | 35 | g | Čokoláda tmavá TOBADO 64,5% | ||
65 | g | FC posyp Slaný karamel | |||
Postup:
1. Príprava čokoládového krému:
V nádobe za stáleho miešania zohrejeme smotanu a glukózový sirup na 60°C. Do misky dáme tmavú čokoládu TOBADO 64,5%, ktorú postupne a za stáleho miešania zalejeme horúcou smotanou. Miešame do úplného rozpustenia čokolády, kým masa nie je lesklá a hladká. Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky (4-6°C).
TIP: Krém je vhodné pripraviť deň vopred, aby dobre vychladol, pretože ho budeme šľahať.
2. Naváženie surovín, miešanie korpusu:
Do misy, v ktorej budeme miešať, navážime vodu, olej, vaječnú melanž a trenú hmotu Toffi. Suroviny miešame v kuchynskom robote, lopatkou na nízkom stupni – 4 minúty. Pozor – nešľaháme. Cesto je možné miešať aj pomocou varešky. Na konci primiešame čokoládu CORI.
3. Príprava a pečenie korpusu:
Na plech naukladáme 20ks papierových košíčkov na muffiny. Masu na korpus drezírujeme pomocou vrecka a hladkej špičky, do pripravených košíčkov. Plech vložíme na spodnú mriežku do vopred vyhriatej rúry (190°C) na hodnote horný-dolný ohrev. Pečieme 20-25 minút. Upečené korpusy necháme dôkladne vychladnúť.
TIP: Drezírujeme hladkou špičkou 14mm, aby nám kúsky čokolády počas drezírovania ľahko prechádzali.
4. Zostavenie a dekorácia:
Vychladnuté korpusy plníme nasledovným spôsobom. Studený čokoládový krém vyšľaháme v kuchynskom robote pomocou metly na šľahanie do pevného krému. Krém dáme do drezírovacieho vrecka s hviezdicovou špičkou 10mm a drezírujeme tak, aby sme dostali akýsi komínik, do prostriedku ktorého následne drezírujeme karamelový krém. Príprava karamelového krému je veľmi jednoduchá – karamelové kondenzované mlieko a smotanu krátko vymiešame pomocou ponorného mixéra, tak aby sa suroviny spojili. Na záver dekorujeme posypom Slaný karamel a pofŕkame rozpustenou čokoládou TOBADO.