Choux plný lásky
Receptúra je na cca 65ks.
Chrumkavá vrstva:
100g múka hladká
100g kryštálový cukor
20g vaječný žĺtok
100g margarín stolný
Postup: Zo surovín zamiešame cesto, rozváľame na cca 2mm a vykrajujeme kolieska Ø5,5cm (10g) a Ø3,5cm. Kolieska pre lepšiu manipuláciu zachladíme.
Cesto:
1300g Zmes Brandmasse mit Ei
2150g Voda (50°C)
140g Olej
Postup: Všetko spolu šľaháme na rýchlych otáčkach cca 3 min. Drezírujeme na plech hladkou špičkou (Ø14cm) pologule cca Ø5cm (35g) a ccaØ3cm. Zatuhnuté kolieska chrumkavej vrstvy ukladáme na vydrezírované odpaľované cesto, jemne pritlačíme. Pečieme pri - 200°C, 40 minút.
Plnka:
500ml krém Millac gold
500g Mascarpone Mila 42%
50-100g Ochucovacia pasta malina (podľa chuti)
100g práškový cukor
Postup: šlahačku a mascarpone spolu šľaháme. V polovici šľahania pridáme ochucovaciu pastu a práškový cukor. Došľaháme.
Ovocie:
800g ovocie v želé Malina
čerstvé ovocie - ríbezle
Vrstvenie:
Väčšie choux - zo spodnej strany urobíme dierku a naplníme krémom do cca polovice, následne naplníme cez špičku ovocím v želé (cca 8g) a doplníme krémom. Krém nanesieme ozdobnou špičkou v tvare hviezdy v malej vrstve aj na vrch. Z menšieho Choux odrežeme spodnú časť. Otočíme a položíme našikmo na veľký choux. Naplníme ríbezľami, alebo ovocím podľa chuti. Dozdobíme čokoládovými dekoráciami.