Brownie vianočný sobík
Suroviny: |
||||||
Korpus: |
||||||
1000g | ||||||
465g | ||||||
130g | Voda (20°C) | |||||
335g | Olej | |||||
70g | ||||||
70g |
Brusnice sušené |
|||||
Dekorácia | ||||||
15g | Beza klasik | |||||
15g | Cukor kryštál | |||||
11g | Voda | |||||
4g | Cukor práškový | |||||
22 ks | Dekorácia srdce červené | |||||
44 ks | Praclíky |
Postup: Norma na 22ks
norma na plech 60x20cm (2x11 - čiže 22ks sobíkov)
1. Korpus:
Suroviny zmiešame, masu rozotrieme a pečieme
v obdĺžnikovej forme - výška cca 4cm, rozmer 60x20cm. Po vypečení, vychladnutí obrežeme okraje korpusu a rozrežeme
ho na 22 kusov, 2x11ks.
2. Dekorácia:
Z vody a kryštálového cukru pripravíme rozvar, zalejeme ním Bezu klasik. Šľaháme na pevný sneh. Na konci šľahania primiešame preosiaty práškový cukor. Zo snehu drezírujeme mini pusinky, ktoré miere vysušíme v peci. Čiernou potravinárskou farbou naznačíme na pusinky oči.
3. Zostavenie:
Narezané obdĺžniky dekorujeme praclíkmi, očami
z bielkového snehu a červeným čokoládovým srdiečkom. Dekorácie lepíme pomocou glukózového sirupu.