Berlínska torta
Recept:
Cesto:
180g hladká múka
250g kryštál. cukor
Postup: Vajcia šľaháme s cukrom na pevnú masu, na konci primiešame obidve múky a arómu. Masu rozdelíme do 3
ráfikov. priemer.16cm. Pečieme pri 180°C cca 25-30min.
Rozvar:
50g kryštál cukor
20g voda
Postup. Vodu s cukrom si prevaríme a na konci pridáme ochucovaciu pastu.
Krém:
460g Mlieko
45g cukor kryštáľ
10g vanilka
185g maslo 82%
Postup: Mlieko s cukrom a vanilkou prevaríme, prelejeme do misy na šľahanie. Ešte ho horúcej zmesi primiešame krém
Vanilla a šľaháme na strednom stupni až kým nám puding nedosiahne cca 30°C. Do vlažného pudingu dáme studené
postupne maslo a vyšľaháme na strednom stupni do hladkého krému
Skladanie:
Vychladené korpusy ,,natrieme,, ešte horúcim rozvarom. Na korpus drezírujeme krém hladkou špičkou, opäť korpus s
rozvarom, krém, korpus s rozvarom a krém. Dekorujeme čokoládovou špirálou a ovocím, resp. môžeme použiť kvietky z
lineckého cesta.