Berlínska torta

Recept:

 

Cesto:

260g mandľová múka

180g hladká  múka

250g kryštál. cukor

500g vaječná melanž (vajcia)

1g citrónová aróma

Postup: Vajcia šľaháme s cukrom na pevnú masu, na konci primiešame obidve múky a arómu. Masu rozdelíme do 3

ráfikov. priemer.16cm. Pečieme pri 180°C cca 25-30min.

 

Rozvar: 

50g kryštál cukor

20g voda

10g mandarínková pasta

Postup. Vodu s cukrom si prevaríme a na konci pridáme ochucovaciu pastu.

 

Krém: 

460g Mlieko

45g cukor kryštáľ

10g vanilka

160g krém Vanilla

185g maslo 82%

Postup: Mlieko s cukrom a vanilkou prevaríme, prelejeme do misy na šľahanie. Ešte ho horúcej zmesi primiešame krém

Vanilla a šľaháme na strednom stupni až kým nám puding nedosiahne cca 30°C. Do vlažného pudingu dáme studené

postupne maslo a vyšľaháme na strednom stupni do hladkého krému

 

Skladanie:

Vychladené korpusy ,,natrieme,, ešte horúcim rozvarom. Na korpus drezírujeme krém hladkou špičkou, opäť korpus s

rozvarom, krém, korpus s rozvarom a krém. Dekorujeme čokoládovou špirálou a ovocím, resp. môžeme použiť kvietky z

lineckého cesta.