Kurz pralinek a práce s čokoládou pre začiatočníkov 21.03.2025

Kód: 9561
Novinka
Značka: YUMMY.sk
150 € / ks 121,95 € bez DPH
Skladom (>5 ks)
Môžeme doručiť do:
27.2.2025
Možnosti doručenia

Objavte čaro dokonalých praliniek a vychutnajte si svet prvotriednej čokolády s kurzom pre začiatočníkov, ktorý sme pripravili v spolupráci s Luciou Cimlovou, finalistka v obľúbenej súťaži Pečie celé Slovensko. V príjemnej atmosfére sa naučíte základné techniky práce s čokoládou, správnu temperáciu, ukážeme si náplne viacerých príchutí a rôzne spôsoby zdobenia, vďaka ktorým vaše pralinky očaria vzhľadom aj chuťou. Nechajte sa inšpirovať profesionálnymi tipmi a trikmi a doprajte si gurmánsky zážitok u seba doma. Rezervujte si miesto na kurze ešte dnes a vykročte na sladkú cestu k dokonalým praliniek!

Detailné informácie

Podrobný popis

Objavte čaro dokonalých praliniek a vychutnajte si svet prvotriednej čokolády s kurzom pre začiatočníkov, ktorý sme pripravili v spolupráci s Luciou Cimlovou, finalistka v obľúbenej súťaži Pečie celé Slovensko. V príjemnej atmosfére sa naučíte základné techniky práce s čokoládou, správnu temperáciu, ukážeme si náplne viacerých príchutí a rôzne spôsoby zdobenia, vďaka ktorým vaše pralinky očaria vzhľadom aj chuťou. Nechajte sa inšpirovať profesionálnymi tipmi a trikmi a doprajte si gurmánsky zážitok u seba doma. Rezervujte si miesto na kurze ešte dnes a vykročte na sladkú cestu k dokonalým praliniek!

Počas nášho čokoládového kurzu vás prevedieme celým procesom výroby praliniek – od základných teoretických vedomostí až po praktické skúsenosti priamo pri práci s čokoládou.

V úvodnej, teoretickej časti sa dozviete:

  • Úvod do čokolády
  • Na akom princípe funguje kryštalizácia (temperácia) čokolády,
  • Aké sú najčastejšie chyby pri práci s čokoládou a ako sa im vyhnúť.
  • Ako pripravovať a miešať farby, aby vaše pralinky získali atraktívny vzhľad.

Praktická časť je venovaná najmä rozličným spôsobom temperácie – vyskúšate si ich postupne ručne, ale aj s profesionálnym temperovačom,  aby ste mohli posúdiť rôzne výhody a nevýhody. Následne sa pustíte do tvorby prvých praliniek. Zameriame sa na dokonalú prípravu čokoládových škrupiniek s vysokým leskom a hladkým povrchom. Pripravíme si viacero druhov náplní. Okrem toho sa naučíte správne plniť pralinky (zarobenými aj hotovými náplňami).

Vďaka tomuto komplexnému kurzu získate ucelený prehľad o práci s čokoládou a užitočné praktické zručnosti, ktoré využijete pri príprave vaších vlastných sladkých diel doma.

 

Školiteľ: Lucia Cimlová  - @madame_luci

Termín: 21.3.2025

Trvanie: 8:00-16:00

Vhodné pre začiatočníkov

Adresa: Ekvia, s.r.o, Priemyselná 11, 94901 Nitra

 

Po úspešnom zvládnutí kurzu si odnesiete nielen nové vedomosti a zručnosti, ale aj diplom ako dôkaz o vašom pokroku a úspechu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola